Max Verstappen

Kan Max Verstappen opnieuw de Oostenrijk F1 race winnen?

Max Verstappen is zonder twijfel één van de meest opvallende figuren in de Formule 1. De Nederlandse coureur is een zeer getalenteerde racepiloot met een enorme passie voor de sport. Hij is de jongste coureur ooit die de Formule 1-race heeft gewonnen, op zijn achttiende jaar. Zijn prestaties tijdens de Grand Prix van Spanje in 2016 markeerden een historisch moment in de sport.

Het is bij de F1 liefhebbers inmiddels bekend dat Max Verstappen enorm populair is en een ongekend aantal fans naar de raceweekenden brengt. Op TV zijn vaak beelden te zien van het zogenaamde Oranjelegioen, ook wel bekend als Orange Army. Vooral in de Europese races komen tienduizenden Max-fans naar het circuit, maar ook tijdens de races aan de andere kant van de wereld is er altijd oranje te zien.

Max Verstappen in actie op het Oostenrijk F1 circuit
Max Verstappen in actie op het Oostenrijk F1 circuit in Spielberg, met op de achtergrond het Orange Army. Foto: Red Bull Content Pool

Verstappen begon zijn carrière in de Formule 1 als een talentvolle jeugdcoureur. Hij werd opgemerkt door het Red Bull Racing-team, dat hem vervolgens tekende voor hun juniorprogramma. Hij leerde snel de basisbeginselen van de sport, waardoor hij is uitgegroeid tot één van de meest succesvolle coureurs.

Max Verstappen in actie tijdens de Oostenrijk F1 race

Max Verstappen heeft zijn tweede opeenvolgende overwinning in de Grand Prix van Oostenrijk geboekt. De Nederlandse coureur wist ook de pole position te bemachtigen en in een prachtige race, die vanwege het mooie weer duurde, wist hij opnieuw eerste te worden.

Het Spielberg circuit in Oostenrijk is voor Max Verstappen geen onbekend terrein. Inmiddels heeft hij de race al drie keer gewonnen en twee tweede plaatsen behaald. Max heeft twee opeenvolgende overwinningen boekt in de Grand Prix van Oostenrijk. Dit record deelt hij met Gerhard Berger (1987 en 1988) en Michael Schumacher (2003 en 2004).

Spa Francorchamps of liever F1 op Zandvoort?

Zelf is Max ook enthousiast over de terugkeer van de F1 naar Nederland: “Ik heb dan in 2024 twee thuisraces. In Zandvoort en in België op het circuit van Spa Francorchamps. De in België geboren Nederlander heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de race in België zijn favoriet is.