Parkeren circuit Oostenrijk – F1 race Spielberg

Parkeren bij circuit Spielberg voor de Oostenrijk F1 race

Tijdens het Grand Prix-weekend zijn er diverse mogelijkheden voor parkeren bij het circuit in Oostenrijk. Er zijn verschillende openbare parkeerfaciliteiten beschikbaar rondom de Red Bull Ring. Alle parkeerterreinen bevinden zich op een loopafstand van 10-15 minuten van het circuit. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van Park&Bike, gelegen bij de hoofdingang van de Red Bull Ring.

Parkeren bij de hoofdingang

Het parkeren bij de hoofdingang is alleen toegestaan voor personen met parkeerkaarten die zijn verstrekt door de organisator van het evenement, met uitzondering van gehandicapten. Gelieve de aangewezen parkeerplaatsen niet te betreden en volg de aanwijzingen van de organisatoren op. Zij zullen je begeleiden naar de dichtstbijzijnde beschikbare parkeerplek.

Parkeren bij circuit Spielberg voor de Oostenrijk F1 race

Afhankelijk van je aankomstroute word je doorverwezen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Onthoud het nummer van de parkeerplaats, deze staat aangegeven bij de ingang van het betreffende gebied.

Wie het eerst komt…

Houd er rekening mee dat je op het moment van aankomst grote verkeersvolumes kunt verwachten. Er wordt aangeraden om vóór 08:00 uur bij het circuit aan te komen. Op zondag wordt iedereen die vóór 07.00 uur ter plaatse arriveert, beloond met een “Early Bird”.

Gratis parkeren Oostenrijk F1 circuit

Op alle openbare parkeerplaatsen kun je gratis parkeren. Als iemand toch probeert je te laten betalen voor het parkeren, overweeg dan om uit te wijken naar een alternatieve locatie.

Parkeren voor personen met een handicap

Mensen die gebruikmaken van een rolstoel of in het bezit zijn van een gehandicaptenkaart kunnen hun parkeerplaats direct bij het circuit vinden. Bij aankomst op de autoweg L503 passeren zij Checkpoint C2. Kort daarna, aan de linkerkant, is er een speciale parkeerplaats voor gehandicapten beschikbaar.

Voor degenen die een ticket voor gehandicapte fans hebben aangeschaft, zijn er parkeerplaatsen op alle parkeerterreinen beschikbaar.

Verkeersinformatie Oostenrijk F1 circuit

Verkeersberichten op radiostation Hitradio Ö3 geven regelmatig updates over de actuele verkeerssituatie. Ook de gratis app van de Oostenrijkse snelwegbeheerder ASFINAG biedt uitgebreide informatie over files, ongevallen, wegwerkzaamheden, afgesloten wegen en rustplaatsen.