Bereikbaarheid

Bereikbaarheid – vervoer en route naar het F1 Circuit Spielberg in Oostenrijk

De bereikbaarheid van het Oostenrijk F1 circuit is over het algemeen prima. Met opnieuw een Grand Prix Formule 1 op het Spielberg circuit in 2024, is het goed om nu alvast te kijken naar een slimme manier van vervoer én de meest efficiënte route. Spielberg ligt in het westen van Oostenrijk, in de buurt van de stad Graz. Als je naar Spielberg wilt reizen, zijn er verschillende manieren om het circuit te bereiken.

Bereikbaarheid F1 Circuit Spielberg in Oostenrijk met de auto of openbaar vervoer

Als je besluit om naar Spielberg te reizen, is het belangrijk om van tevoren een plan te maken. Als je bijvoorbeeld met de auto reist, is het aan te raden om een navigatiesysteem te gebruiken om je op de juiste route te houden. Als je met de trein of het vliegtuig reist, moet je ervoor zorgen dat je je tickets tijdig boekt om de beste prijzen te krijgen.

Auto route naar het Oostenrijk F1 circuit

De meest populaire optie is om per auto te reizen. De route naar Spielberg is vrij eenvoudig. Als je vanuit Nederland komt, rijd je langs de A2 naar Graz. Vanaf daar ga je op de A9 en bereik je na ongeveer 80 kilometer Spielberg. Als je vanuit Duitsland komt, is het verstandig om de A2 te volgen richting Graz. Vervolgens neem je de A9 richting Spielberg.

Parkeren F1 circuit Oostenrijk

Iedereen die in het bezit is van een geldige toegangskaart mag gratis parkeren op de openbare parkeerplaatsen. Deze parkeerplekken liggen op loopafstand van het circuit. Parkeren bij de hoofdingang van het circuit is alleen mogelijk met speciale parkeerpassen.

Rolstoelgebruikers en bezitters van een gehandicaptenkaart kunnen wel dichtbij de hoofdingang van het circuit parkeren. Het is aan te raden om de instructies van de parkeerwachters op te volgen.

Bereikbaarheid Zandvoort F1 Circuit
De bereikbaarheid van het Oostenrijk F1 Circuit is goed, zowel met eigen auto als trein

Met de trein naar de Grand Prix van Oostenrijk

Wil of kun je niet met de auto dan is de trein naar Oostenrijk een goed alternatief. Onderweg kun je genieten van een aangename treinreis door het Oostenrijkse platteland. Er zijn meerdere treinroutes richting Spielberg, alhoewel er geen rechtstreekste treinverbinding met Spielberg is. De beste optie is de snelle ICE trein vanuit Wenen. Hiermee ben je in zo’n 4 uur op het circuit.

Je kunt ook vanuit Graz, Innsbruck en Salzburg met de trein naar het Formule 1 circuit van Oostenrijk. Je komt dan aan op het treinstation van Knittelfeld, dat op slechts een paar minuten van het circuit ligt. Vervolgens word je met een gratis pendelbus naar het circuit gebracht. Tijdens het raceweekend rijden deze pendelbussen op vrijdag, zaterdag en zondag. Meer informatie over de treinreis kun je vinden op de website van de OEBB.

Vliegtuig

Gaat je voorkeur uit naar reizen met het vliegtuig dan is het vliegveld van Graz de beste bestemming. Er gaan directe vluchten vanuit verschillende Europese steden naar Graz. Als alternatief kun je ook vliegen op Klagenfurt, Linz, Salzburg of Wenen.

Hoe is de bereikbaarheid van het circuit met de bus?

Iedereen die in het bezit is van een geldige F1 kaart kan, binnen Oostenrijk, gratis met de bus naar het Spielberg circuit. Op zondag rijdt er vanuit Wenen een snelbus. Kaartjes voor de bus moeten vooraf worden gereserveerd.

Groepsvervoer per bus

Diverse reisorganisaties bieden groepsvervoer naar de Formule 1 in Oostenrijk aan. Dit zijn meerdaagse reispakketten inclusief vervoer in een comfortabele bus, hotelovernachtingen, lokale transfers en natuurlijk kaarten voor het raceweekend. Er zijn vaak meerdere opstapplaatsen beschikbaar en er is begeleiding van Nederlandssprekende reisleiders.